Avrupalı Çiftçileri Zengin Etmek İstiyorlar”

Sungurlulu çiftçilerden hükümete eleştiri var.

İftarda Buluşup Köylerin Sorunlarını Konuştular İftarda Buluşup Köylerin Sorunlarını Konuştular

Sungurlulu çiftçi Fatih Şimşek, hükümetin kendi üreticisine destek vermediğini Avrupalı çiftçileri zengin etmeye çalıştığını söyledi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Tahtasız’ın Sungurlu ziyareti sırasında derdini milletvekiline anlatan çiftçi Fatih Şimşek mağdur olduklarını anlattı.

“YETERİ KADAR DESTEK YOK”

Sungurlulu Çiftçi Fatih Şimşek "Bizim hükümetimiz Avrupalı çiftçileri zengin etme peşinde. Kendi çiftçisine yeteri kadar destek vermiyor. Buğday ithalatı durdurmalı. Buğday fiyatları geçen seneki seviyelerde ve ciddi bir mağduriyet yaşıyoruz" dedi.

TAHTASIZ: DAHA ÇOK DESTEK LAZIM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da “Biz de diyoruz ki; AKP iktidarı çiftçinin kanunu hakkı olan milli gelirin yüzde 1'ini çiftçiye destek olarak vermelidir. Çiftçi üretiyor, hükümet yurtdışından ithalatı açıyor tüccar deposunu doldurunca benim çiftçim ürettiği ürünü ucuza satmak zorunda kalıyor. Biz çiftçimizin daha çok desteklenmesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Zahide Yasemin Özden