
Çorum’da bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında yaz okulları ve hayata geçirilmesi planlanan etkinlikler Valilik’te düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.
Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün bağımlılıkla mücadele kapsamında yaz okullarında yapacağı çalışmalar ve etkinlikler ele alındı.
Vali Dağlı, toplantıda yaptığı açıklamada, yaz tatilinin çocukların ve gençlerin bağımlılıkla mücadelede en aktif zaman dilimi olduğunu vurgulayarak, "Okulların kapanmasıyla birlikte bu yazı çok aktif bir şekilde geçireceğiz. Belediyemiz, üniversitemiz, tüm kurumlarımız, ilgili STK'larımız, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuz, Satranç Federasyonu, Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu İl Temsilciliklerimiz ile birlikte birçok sanatsal, kültürel ve sportif faaliyet gerçekleştireceğiz. Mümkün olan en fazla çocuğumuza ve gencimize bu imkanları sağlamak için işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacağız" dedi.
Toplantıda ayrıca, yaz okullarının entegrasyonu ve koordinasyonu başta olmak üzere, bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılacak diğer program, etkinlik ve çalışmalar da değerlendirildi.