“İlçelerin Sağlık Sorunlarını Çözün”

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Uğurludağ Devlet Hastanesini ziyaret etti. Başhekim ile görüşen Tahtasız eksikler hakkında bilgi aldı.

CHP’’li vekil hastane ziyareti sonrası yaptığı açıklamada ilçede yeterince uzman doktor olmadığını söyledi.

Hüseyin Çöplü Toprağa Verildi Hüseyin Çöplü Toprağa Verildi

Tahtasız konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Tahtasız açıklamasında “İlçe Başkanımız Hünkar Akburu ile birlikte Uğurludağ Devlet Hastanesi Başhekimi Arif Emre Yazıcılar’ı ziyaret ederek, eksiklikler hakkında bilgi aldık” dedi.

Tahtasız konu ile ilgili açıklamasında “Uğurludağ ilçemizde iki aile sağlığı uzmanı, üç aile hekimi, üç de pratisyen hekim var. Acilen dahiliye uzmanı, genel cerrah gibi uzman doktorlara ihtiyaç var.

Uzman doktorların burayı tercih etmesi için hastane şartlarının iyileştirilmesi gerekiyor” dedi.

Tahtasız ayrıca, “Uğurludağ’da yaşayan hemşehrilerimiz gece acile geldiklerinde saat 12’den sonra ne röntgen çektirebiliyor ne de kan tahlili yaptırabiliyor. Bunun için iki röntgen uzmanı ve bir laboratuvar teknisyeni istihdam edilmeli ki 24 saat çalışabilsin.

Uğurludağ Devlet Hastanesi İskilip’e bağlı olduğu için ihtiyaçlarını İskilip üzerinden temin etmek durumunda. Bu durum da malzeme ve diğer konularda çeşitli aksamalara neden oluyor.Sonuç alıncaya kadar ısrarla söylemeye devam edeceğiz. Lütfen ilçelerimizdeki sağlık sorunlarına el atın ve çözün” dedi.

Muhabir: Sümeyra Özdoğan