Kargı’da Seracılığı Yaygınlaştırma Planı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum İl Koordinatörlüğü “Serada Üreten Genç Eller Projesi” ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kargı’da “Serada Üreten Genç Eller Projesi” kapsamında ilk fideler dikildi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Çorum İl Koordinatörlüğü proje ile ilgili yaptığı bilgilendirme şu cümlelere yer verdi:

26 Kişi İstihdam Edildi

“Çorum Kargı ilçesinde “Serada Üreten Genç Eller Projesi” kapsamında kurulan seraların toprak hazırlığı (çapalama, tesviye, tırmıklama v.b.) ve fideleme işlemleri 16.10.2023-20.10.2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu faaliyetler sırasında proje alanında 24’ü kadın, 2’si erkek olmak üzere toplam 26 kişi istihdam edildi.

‘Çanakkale Ruhumuz Ölmedi, Ölmeyecek’ ‘Çanakkale Ruhumuz Ölmedi, Ölmeyecek’
2 Milyonluk Hibe

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Kargı Belediyesi arasında imzalanan sözleşmeyle 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında uygulanmaya başlanan “Serada Üreten Genç Eller Projesi” ile kurulumu gerçekleştirilen yedi adet bin 80 m² serada 48 bin kök marul fidesi toprakla buluşturuldu. 2 milyon 636 bin 550 TL hibe sağlanan projede Kargı Kaymakamlığı, Kargı Halk Eğitim Merkezi, Kargı Ziraat Odası Başkanlığı ile Kargı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Proje Ortağı olarak görev almaktadır.

Model Alınacak Bir İşletme

Özellikle kadın ve gençlerin istihdam olanaklarının artırılması ile model olacak bir tarım işletmesi kurularak dezavantajlı kadın ve gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması yoluyla sosyal hayata daha fazla adapte olabilmelerinin sağlanmasının amaçlandığı “Serada Üreten Genç Eller Projesi”nde Kargı ilçemizde seracılığın yaygınlaştırılması planlanmaktadır.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu çerçevesinde uygulanan SOGEP kapsamında her yıl Kalkınma Ajansı işbirliği ile proje geliştirme ve uygulama çalışmaları yürütülmektedir.” (Zahide Yasemin Özden)

Muhabir: Haber Bülteni