Esnafın ürün alım saati olan 05.00’de Çorum Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’ne giden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan denetim yaptı. Hal esnafı ile de sohbet eden Başkan Yardımcısı Candan halden vatandaşın sofrasına giden ürünlerde bir sıkıntının olmadığını ifade etti. Denetimlerin hem semt pazarlarında hem de Sebze ve Meyve Hali’nde devam ettiğini ifade eden Candan “Ülkemizin muhtelif yerlerinden şehrimize gelen sebze ve meyvelerin denetim ağında kontrollerimizi gerçekleştirdik. Halimize gelen ürünlerin pazarlara, marketlere ve ilçelere sevkiyatının yapıldığı anda denetimlerde bulunduk. Denetimlerde gördük ki buraya gelen ürünler kalitesine göre kalem kalem ayrılıyor, isteyen istediği ürünü alabiliyor. Akışta herhangi bir problem yok. Çorum Sebze ve Meyve Hali’nde her isteyene istediği kalitede, istediği türde sebze ve meyvenin mevcut olduğunu gördük. Denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Meyve Ve Sebze Halinde Denetim (2)-1

“Bizim Pazarcıyı Kandırma Şansımız Yok”

Çiftçilere Hibeli Nohut ve Ayçiçeği Tohumu Desteği Çiftçilere Hibeli Nohut ve Ayçiçeği Tohumu Desteği

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın Çorum Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nin denetimlerinde açıklama yapan hal esnafı pazarcıyı kandırma gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade etti. Ürünleri kalitesine göre kalem kalem ayırdıklarını ifade eden hal esnafı “Bizler pazarcı esnafımıza ürünleri veriyoruz. Onlar bu ürünleri satıyorlar ve sattıktan sonra parasını ödüyorlar. Bizim onları kandırmak, araya kötü ürün koymak gibi bir şansımız yok” ifadelerini kullandılar.

Meyve Ve Sebze Halinde Denetim (1)

“İşini Layıkıyla Yapan Esnafımız Başımızın Tacı”

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Çorum Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’ne giderek incelemelerde bulundu ardından ise hal esnafı ile bir araya geldi. Başkan Aşgın Çorum Sebze Meyve Hali Komisyoncuları ve Tüccarlar Derneği Başkanvekili İsmail Sungur, Çorum Sebzeciler ve Pazarcılar Odası Başkanı Erdoğan Yılmaz, Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri ve hal esnafımızla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Çorum pazarlarının Türkiye’ye örnek olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Başkan Aşgın “Gerek hemşehrilerimizin gerekse esnafımızın mağduriyet yaşamamaları için denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. İşini layıkıyla yapan başımızın tacı esnafımızın yanında, işine hile katanın ise her zaman karşısındayız” dedi.

Meyve Ve Sebze Halinde Denetim (1)-1

Kaynak: Haber Merkezi