
Ortaköy Belediyesi ve Şapinuva Kadeş Derneği işbirliğiyle Ortaköy İlçesi 100. Yıl İlkokulu'nda satranç etkinliği düzenlendi. Öğrencilerin zeka oyunlarına ilgisini artırmak ve satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, minik satranç ustaları kıyasıya yarıştı.
Etkinliğe katılan Ortaköy Belediye Başkanı ve Şapinuva Kadeş Derneği Başkanı Taner İSBİR, yaptığı açıklamada, öğrencilerin okula uyum süreçlerine ve eğitim-öğretim faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla bu tür etkinliklere önem verdiklerini belirtti. Başkan İSBİR, "Öğrencilerimizin zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak ve onları stratejik düşünmeye teşvik edecek satranç gibi zeka oyunlarına yönelmelerini istiyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendirdik. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum" dedi.
Etkinlik sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Ortaköy Belediyesi ve Şapinuva Kadeş Derneği’nden yapılan açıklamada öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak bu tür etkinliklere devam edileceği kaydedildi.
ü