
CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Tahtasız, özellikle emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek, mevcut ekonomik düzenin adaletsizliğine vurgu yaptı.
Mehmet Tahtasız, konuşmasında iktidarın müjde olarak duyurduğu emekli maaşlarının açlık sınırının altında kaldığını belirterek, insanların umutsuz ve mutsuz olduğunu söyledi. “Bir yanda açlık sınırının altında yaşayan emekliler ve asgari ücretliler, diğer tarafta Monako’da ıstakoz yiyenler” diyen Tahtasız, gelir dağılımındaki eşitsizliğe dikkat çekti.
Konuşmasında, geçim sıkıntısı nedeniyle bunalıma girip intihar eden vatandaşlara da değinen Tahtasız, “Bir yanda geçinemediği için bunalım sonucu intihar eden vatandaşlar, diğer yanda bir eli yağda bir eli balda yaşayan yandaşlar” ifadelerini kullandı.