Zekatın Daha Geniş Kitlelere Ulaşması İçin Toplandılar

Çorum’da vatandaşlar zekat konusunda bilgilendirildi.

Güvenlik Güçleri İftar Sofrasında Buluştu Güvenlik Güçleri İftar Sofrasında Buluştu

Zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak isteyen Diyanet, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile işbirliği yaparak "2024 Yılı Zekât İyilik Buluşmaları" düzenledi.

Çorum’da da İl Müftülüğü tarafından "Zekât İyilik Buluşmaları Toplantısı" düzenlendi. Din gönüllülerinin katılımıyla Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıda Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer de bir konuşma yaptı. Çorum'da bulunduğu beş yıllık görev süresi boyunca Türkiye Diyanet Vakfına verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Biçer vakfı övdü. Biçer, Isparta’ya tayin olması sebebiyle helallik isteyip yapılan hizmetlere, emanetlere sahip çıkılmasını istedi.

Kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ise Zekât ibadetinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra Müftülük toplantı salonunda İl Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftüleri ile bir araya gelen Kurul Uzmanı Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın zekât faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Sümeyra Özdoğan