Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın: Mehmet Büyükekşi İmzanı Çek Diye Aradı

Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Kırmızı-Siyahlıların başkanı Oğuzhan Yalçın, TFF Başkanı Büyükekşi ile ilgili, kendisi ile birçok kez görüştüğünü ve Büyükekşi’nin istifa için verilen imzayı geri çekmesini istediğini belirtti.

TFF başkanıyla bir kere değil çok kez görüştüm. Türkiye Futbol Federasyonu 18 Temmuz'a seçim kararı aldı. Şimdi bu seçimde bir adayı destekleyeceğim için veya Mehmet Büyükekşi’yi istemediğim için bir imza vermedim. Tüm Türkiye'de şu anda bütün kulüplerde futbol oynamış tek kulüp başkanı benim. 20 senelik tecrübem var. Bu çıkan statülerin Türk futbolu adına doğru olmadığını düşünüyorum.

Hamit Altıntop'un bir televizyon programında “Benim Türkiye Milli takımına değil Türk milli takımının bana ihtiyacı var” dediği için bu erken imzayı verdim. Bu seçimin olması gerektiğini düşündüğüm için ben imza verdim.

ü

“BÜYÜKEKŞİ İMZANI GERİ ÇEK DEDİ”

Yalçın açıklamasında şunları söyledi:

Sayın başkan beni en az 7-8 defa aradı. Kendisiyle görüşmelerimiz oldu. İmzamı geri çekmem adına. Ben de kendisine aynı bu şekilde bunu söyledim dedim ki “Başkanım bakın Ben bundan dolayı istiyorum, seçime girin, belki seçimde size oy vereceğim. Ben karşınıza çıkacak bir adayı destekleyeceğim için bu imzayı vermedim” dedim. Sadece futbolla alakalı bazı şeylerin değişmesi adına bu imzayı verdim dedim çünkü mali olarak da Türkiye Futbol Federasyonunun yıllardır verdiği kaynaklar inanın kulüplerin bir tane oyuncusunun parasını karşılamıyor. Böyle değişik bir denge var. Söylediğim şeyin hâlâ arkasındayım.

Bizim şu anda Türk milli takımının sol beki sağ ayaklı. Bizim demek ki bazı yanlışlarımız var. Forvet mevkiinde de orta saha oyuncusunun oynaması bir yanlış var demek. 85 milyon nüfusu olan bir Türkiye Cumhuriyetinde bir tane forvet, bir tane sol bek çıkartamıyorsak demek ki statülerde yanlışlar bir yanlışlık var.

ü

HAKEM KARARLARI İLE İLGİLİ NET KONUŞTU

Play-off maçlarındaki hakem hataları ile ilgili konuşan Oğuzhan Yalçın, “Çorum FK’nin TFF yönetiminin değişmesi ile ilgili imza verdiği için mi böyle oldu” sorusuna da yanıt verdi.

Çorum'da Spor İçin Güç Birliği Çorum'da Spor İçin Güç Birliği

Yalçın konu ile ilgili “Ben onu bilmiyorum. Yani onunla alakalı elimde tutulur somut bir şey yok. Kimseye iftira atan adam değilim fakat şunu söyleyebilirim iki maçı da gördük. Bu maçlarda hakem ile ilgili hiçbir şey yok diyen biri varsa kulüp başkanlığından istifa ederim” dedi.

Muhabir: Zahide Yasemin Özden