Milletvekili Oğuzhan Kaya’nın verdiği bilgilere göre, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine Kalp Damar Cerrahisi, Ortopedi ve Travmatoloji, Perinataloji ile beş pratisyen hekim ataması yapıldı.
Çorum Halk Sağlığı laboratuvarına Tıbbi Biyokimya hekim, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne de iki pratisyen hekimin atandı.
İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesine 2 Pratisyen hekim, Alaca İlçe Sağlık Müdürlüğüne 1 kadın hastalıkları ve doğum, 1 pratisyen hekim, olmak üzere iki, Kargı Ahmet Hamdi Akpınar Hastanesine 1’i kadın hastalıkları ve doğum 1’i de iç hastalıkları olmak üzere iki, Osmancık Devlet Hastanesine çocuk sağlığı hastalıkları, kulak burun hastalıkları ve iki pratisyen hekim olmak üzere toplam üç, Sungurlu Devlet Hastanesine ise enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göz hastalıkları, kardiyoloji, acil tıp ve iki pratisyen hekim olmak üzere toplam beş doktor ataması yapıldı.
“Çorum Sağlık Sektöründe Bölgenin Yıldızı Olmaya Devam Edecek”
Konuyla yazılı bir açıklama yapan Milletvekili Kaya, “Sağlık sektöründe Çorum Bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edecek ve hiçbir hastanemizde eksik doktor kalmayacak. Atamaların gerçekleşmesinde Sağlık Bakanımız Sayın Kemal Memişoğlu’na ve her zaman Çorum’a ve Çorumlu hemşehrilerimize desteklerini esirgemeyen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.